csontkovacsA lágy csontkovácsolás során a kimozdult ízületet a körülötte lévő izom fellazításával és egy megfelelő mozdulat segítségével a csontkovács lehetőséget teremt, hogy az ízületet megtalálja az eredeti rendeltetési helyét, így hatékonyabban tudják ellátni a feladataikat. E módszer alapja az izmok és inak lazítása, nyújtása a gerinc kimozgatása.

Mindez elősegíti a szimmetrikus testtartás visszaállítását, az izomzat az idegrendszer ellazulását a nyirokrendszer serkentésével együtt. Természetesen egy hosszú idő alatt kialakult probléma esetén több kezelésre van szükség.


A mozgásszegény életmódnak és a folyamatos napi stressznek kitett szervezetnél sokkal könnyebben alakulnak ki azok a kellemetlen és fájdalmas tünetek, melyek megkeseríthetik a mindennapjainkat.

A lágy csontkovácsolás hatékony gyógymód lehet: csontkovacs

•derékfájás
•hátfájás
•fejfájás
•lumbágó, isiász
•kéz és lábzsibbadás
•keresztcsont és keresztcsont elmozdulások

Elsődleges célja az aszimmetrikus test szimmetriájának valamint a testsúlyközpont rendellenes eltolódásának visszaállítása és harmonikus működésének fenntartása.

A gyúrást a meridián pályákon haladva végezzük, ezáltal aktivizáljuk az emberi test öngyógyító erőit mely ek elősegítik a betegségek megelőzését és a kialakult kórképek gyógyulását. A nyomó-gyúró-söprő mozdulatsor segít a test izmainak ellazításában, az inak és izületek “nyújtásában”, a szervezet energiáinak kitisztításában és szabad áramlásának visszaállításában.

Az izületek kimozgatásával pedig megszűnik a tárolt feszültség amely az izmok kötöttsége révén alakul ki.

Testsúlyközpont eltolódás problémák:
Az emberek nagy többsége születéskori csípőcsont eltolódással jön világra, melynek következményei egyrészt a csontok, izületek, izmok működésének zavarát eredményezi, másrészt a medence anatómiáját tekintve ezek az elváltozások a belső szerveink területén is jelentkezhetnek.

A fájdalom kiváltó oka ilyenkor az elmozdult ízület, és ennek következménye a megfeszülő izmok és inak. A zavar forrása, hogy a test izomzata megfeszül, s ennek következtében a terhelés másként éri az ízületeket. A csigolyák elmozdulása nyomást gyakorol a kilépő idegpályákra, melyek az egész testünket behálózzák, így a probléma nem csak a gerinc mentén jelentkezhet.

csontkovacsolas kupon211A trigger pontok feszültségmentesítő, kioldó gombok izomzatában, ha megfelelő kezelést kapnak.

Ha viszont nem kapnak, akkor az izmokban kialakuló fájdalomkiváltó csomók lesznek, amelyek a legtöbbször nem nagyobbak egy borsószemnél, és jól kitapinthatók az izomzatban. Pontosabban tapintáskor almamagszerű alakot kell keresni az izomban. Ezek a trigger pontok olyan érzékeny feszültségpontok az izomban, amelyek helyüktől függően egy meghatározott területre kisugárzó fájdalmat okozhatnak teste különböző részein. Ezért lehet az, hogy fájdalma okozója nem is ott van, ahol a fájdalmat érzi. Ezzel szemben a tenderpontok – amelyek szintén izomcsomók – „csak” helyi fájdalmat okoznak.

Kevésbé tudományosan, és jóval közérthetőbben ezek a feszültségpontok kis almamagszerű dudorok, púpok az izomban, amelyek nyomásra fájnak. A gondot az okozza, hogy az izom vérellátása és anyagcseréje ezekben a púpokban nem megfelelő. Ezek a görcsben lévő csomók leginkább a leggyakrabban igénybevett izmok (csípő, hát, váll, nyak) közepében jelennek meg. Kialakulhatnak azonban bármely izomban teste többszáz helyén.

 


 

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com